撞到嘅話救都救唔番?保護車門嘅兩個重要原因?!

人有三衰六旺。喺衰嘅時候,自己嘅車門就會比隔離車嘅人唔小心開門撞到。特別係喺香港呢個地方淺窄嘅地方就更加容易瀨野!最尷尬係車門撞到之後要喺洗車打蠟後先明顯睇到有凹痕!

你會問:凹左最多咪補救番。點解要特登 保護車門 ?正正係因為呢兩個原因:

1. 維修費用昂貴

輕微修復凹痕嘅費用非常昂貴,嚴重到需要重新烤漆就更加貴。不論原廠烤漆定係外廠烤漆,花費至少都要過千;而且重新烤漆嘅時候冇車用,會導致你嘅生活更加麻煩,放假連車都冇得用!

2. 原漆只有一次

喺車漆嘅品質方面,重新烤漆同原漆出廠完全無得比,而長久保護愛車最靚的原漆有絕對嘅需要!

原漆出廠漆就係新車岩岩出嘅原漆,新車生產製造過程喺塗裝烤漆時,用完全冇組裝任何配件嘅空車殼進行,所以溫度上可以以高溫約150°C以上熱度進行烘烤,而且硬度相當高且耐高溫。出廠之後若有保養維護,7年以上都唔洗驚漆面龜裂或者起汽泡嘅問題。另外,原漆出廠漆係電動手臂上漆。利用機械手臂自動全車噴漆,車輛可以順著軌道自動前進1道2道3道,所以板件可以好均勻咁上漆。

非出廠漆(重新烤漆) 係以低溫冷烤,一般需要加入硬化劑先會用嘅金油或者一次性用漆。大部份保養場或服務廠都會配合烤漆爐使用。烤漆爐溫度大約60度左右,而低溫係因為有塑膠、橡膠、電子製品等製品上嘅考慮,令過程唔可以進行高溫烘烤,並需要靠添加硬化劑幫助催乾同埋硬度。另外,非出廠漆(重新烤漆)都係人工上漆,所以須以經驗豐富的師傅施工才能做出較好的質素,而且板件好難好均勻咁上漆。

由此可見,任何車嘅原漆都真係有錢都買唔番!透過安裝RHINO GUARD防盜磁吸式車門防撞條,你嘅車門就唔洗驚瀨野喇!

1. 耐久易用,划算之選
RHINO GUARD防盜磁吸式車門防撞條耐久易用,可以用5年至10年以上。最多只會變舊,但是功能依然保持不變!與其要你嘅車門赤裸裸咁冒險,倒不如買個最划算嘅車門防撞條仲實際!

2. 產品設計完善
a. 安裝迅速,10秒搞定。喺停好車之後,利用磁力吸上去或者折出嚟都非常輕鬆。
b. 精細巧小,摺疊收納方便,放喺車門下面嘅儲物空間或者後座位都可以輕易收納。
c. 附送一條防盜包膠滑順鋼繩,以防比人順手牽羊。
d. 不易滑動,不產生刮痕,絨布面有效保護愛車。

有RHINO GUARD防盜磁吸式車門防撞條,你嘅愛車就可以獲得完美防護!從今天開始杜絕所有碰撞, 保護車門 ,為你愛車嘅車門買一份最划算最防撞條。

立即購買
×